10 Ιουνίου 2009

Η Μ.Κ.Ο. του μήνα: Panos4Life


Η «Πάνος – Βοήθεια στα παιδιά», επίσης γνωστή ως «Panos4Life», ιδρύθηκε το 2006 ως Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, ενός ταλαντούχου νέου που χάθηκε μετά από μια μακροχρόνια και θαρραλέα μάχη κατά του καρκίνου.

Στόχος της Εταιρείας είναι να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ή που έχουν γίνει αντικείμενα κακοποίησης, βίας ή εκμετάλλευσης, ή που βιώνουν ένα προβληματικό από ψυχολογική ή οικονομική πλευρά οικογενειακό περιβάλλον (πχ ασθενείς ή εξαρτημένοι γονείς). Η βοήθεια αυτή δίνεται με την οικονομική ενίσχυση για σπουδές και απόκτηση εμπειρίας και την ψυχολογική υποστήριξη τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους και την ενθάρρυνση των προσπαθειών των νέων που διαθέτουν ταλέντο να ασχοληθούν με ποικίλες μορφές τέχνης. Η εταιρεία έχει επίσης στόχο να διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς, εκθέσεις, αγώνες κλπ.

Οικονομική βοήθεια είναι διαθέσιμη:
• για κάλυψη ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών
• για ανάπτυξη των ταλέντων μέσω των σπουδών και για την απόκτηση εμπειριών
• για να ενθαρρύνουν νέους με ταλέντο να ασχοληθούν με ποικίλες μορφές τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς, εκθέσεις κ.λ.π.
• για την μελέτη και κατασκευή εκπαιδευτικών ή αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχές που μειονεκτούν.
Επιπλέον, τα μέλη και οι φίλοι της εταιρείας δίνουν μέρος από το χρόνο τους στην εκπαίδευση και την ευημερία των παιδιών και των νέων που φιλοξενούνται στα χωριά SOS της Ελλάδας μέσω προγραμμάτων επισκέψεων σε μουσεία, παιδικές χαρές, ιππικούς ομίλους κ.λ.π.

Περισσότερες πληροφορίες: Παρθενώνος 1, 17562, Π. Φάληρο
Τηλέφωνο/Fax: 2109841139
e-mail: contact@panos4life.org
www.panos4life.org

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP