10 Αυγούστου 2009

Το φαινόμενο Άννα Γούλα...



«Το νέο όνομα στο νυχτερινό στερέωμα. Η εκρηκτική γόμωση που υπόσχεται ν' ανατινάξει το βαρόμετρο της διασκέδασης και να συγκλονίσει τα μεθυσμένα σας χαράματα. Η Άννα Γούλα είναι εδώ και τα πίνει όλα!»
Αυτή είναι μια από τις πολλές -πολλά υποσχόμενες- διαφημίσεις της «Πρέσβειρας του ξεφαντώματος» Άννας Γούλα σχετικά με τις εμφανίσεις της στο «Κωλοσέο»(!). Ποιά είναι, όμως, αυτή η νέα καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πολυπληθέστατο fan club και οι θαυμαστές της φωνάζουν ρυθμικά «ΑΝΝΑ-ΓΟΥΛΑ» σε κάθε της εμφάνιση; Ποια είναι η ανερχόμενη τραγουδίστρια που έκανε το Γεωργίου να λέει: «Άννα Γούλα με τα ούλα…»;
Η Άννα Γούλα γεννήθηκε πριν από 27 περίπου χρόνια και μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Αιγάλεω. Η οικονομική εξαθλίωση της οικογένειάς της την ανάγκασε να δουλέψει ως περιπτερού… Τις ώρες που δεν είχε δουλειά καθόταν και ξεφύλλιζε τα γυαλιστερά lifestyle περιοδικά χαζεύοντας τις σταρ που κοσμούσαν με φωτογραφίες τους τις κοσμικές στήλες. Η ίδια είχε αποκτήσει αρκετή πείρα στο τραγούδι αφού τραγουδούσε σε όλες τις γιορτές του σχολείου, ενώ ήταν και αρκετά εμφανίσιμη! Έχοντας(;) όλα τα προσόντα ξεκίνησε να κυνηγάει το όνειρό της: να γίνει σταρ και να ασχολούνται όλα τα media (μίδια τα αποκαλεί η ίδια…) μαζί της.
Όπερ και εγένετο! Μετά από ένα πέρασμα από την επαρχία, όπως κάνουν άλλωστε οι γιατροί και οι δάσκαλοι, κατάφερε να βρει τα κατάλληλα άτομα που την «προώθησαν» και την έκαναν πρώτο όνομα στο «Κωλοσέο»! Παράλληλα, είχαν ήδη κυκλοφορήσει singles της, τα οποία έγιναν αμέσως «Νούμερο ένα» στις προτιμήσεις του κοινού και εκτόξευσαν την καριέρα της. Το κυριότερο εξ αυτών φέρει τον τίτλο «Τα πίνω όλα» (…χάπια, ουίσκι και coca-cola).
Άλλο σημαντικό σουξέ είναι το «Είμαι άρρωστη», το οποίο έχει το ακόλουθο promo: «H νέα σαρωτική φωνή της επαρχίας! Η γυναίκα που στρίμωξε την ελληνική μουσική πραγματικότητα στις Συμπληγάδες του (λίγο πιο) μεταμοντέρνου. Η Άννα Γούλα είναι εδώ και είναι άρρωστη!» Το ένα σουξέ διαδεχόταν το άλλο… «Καβάλα» (…και φύγαμε για άλλα), «Με 600 ευρώ», «Το μάτι του τίγρη» (ελληνική version του “Eye of the tiger” αφιερωμένο στον Έλληνα παλαιστή Theodorocky!) κ.ά.
Όμως, η Άννα Γούλα όσο ψηλά κι αν έφτασε δεν ξέχασε την ταπεινή καταγωγή της και την ελληνορθόδοξη κατήχησή της. Έτσι, με το τραγούδι της «Γαλάζιο και λευκό» απέδωσε φόρο τιμής στην Πατρίδα και την Ορθοδοξία! Άλλωστε το δόγμα «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» εκφράζει απόλυτα την καλλιτέχνιδα, η οποία είναι και βασιλικιά… Φυσικά κι αυτό το τραγούδι έγινε επιτυχία. Σε αυτό συνέβαλε και η παρακάτω διαφημιστική καμπάνια: «Άννα Γούλα: ο μύθος πίσω από τη γυναίκα. Η γυναίκα πίσω από το καλσόν. Το καλσόν πέρα απ' το σανσόν. Άννα Γούλα: η περήφανη ελληνίδα στις επάλξεις της μάχιμης δισκογραφίας φορώντας πάντα γαλάζιο και λευκό (σουτιέν)»
Σύμφωνα με αρκετά κουτσομπολίστικα δημοσιεύματα η Άννα Γούλα έχει αποκτήσει μεγάλη περιουσία και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει το όνομά της σε «Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη», ενώ το μόττο της είναι “Rich and famous”. Όπως και να έχει, η Άννα Γούλα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της δημοσιότητας που έχει αποκτήσει από την ενασχόλησή της με το τραγούδι. Είναι κοινωνικά ενεργή και προσπαθεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό και αποφάσισε να αναμιχθεί στην πολιτική ζωή του τόπου! Αποφάσισε να πολιτευθεί με την ΣΕΟ (Σοσιαλιστική Εθνική Οργάνωση), ένα «πατριωτικό» κόμμα με έμβλημα τον κορυδαλλό που αναγεννάται από τις στάχτες του… Το κεντρικό της σλόγκαν ήταν «Βάλε μου την ψήφο σου βαθιά μέσα στην κάλπη!», ενώ υπήρχε και ανάλογο διαφιμυστικό (είναι σωστή η ορθογραφία) σποτ στην τηλεόραση.
Πλέον, η Άννα Γούλα ή Αννούλα, όπως την αποκαλούν οι πιστοί θαυμαστές της, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο «Κωλοσέο», τη Βουλή, καθώς και τις συνεντεύξεις που δίνει σε διάφορα ΜουΜουΕ. Ιδιαίτερη, πάντως, προτίμηση δείχνει στο μουσικό κανάλι MUD (=λάσπη) και την εκπομπή “Obey” (=υπακούω). Αξιοσημείωτο είναι πως κάθε της τηλεοπτική συνέντευξη τελειώνει με τη φράση «Πότε θα την παίξετε;» προφανώς για να την παρακολουθήσει… Ακόμα, διατηρεί προφίλ στο Facebook με περίπου 5000 φίλους, ενώ τα σουξέ της στο Youtube έχουν δει εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές της!
Μέχρι στιγμής διαβάζατε τη βιογραφία της Άννας Γούλα, όπως θα διαβάζατε την αντίστοιχη βιογραφία της Άννας Βίσση, της Δέσποινας Βανδή κτλ. Υπάρχει, όμως, μια ειδοποιός διαφορά. Η βιογραφία που μόλις διαβάσατε είναι προϊόν μυθοπλασίας. Υπεύθυνη για αυτό είναι η Χαρά Κολαΐτη.
Ποιά είναι άραγε αυτή; Η Χαρά Κολαΐτη είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και «δημιούργησε» την Άννα Γούλα για τις ανάγκες της πτυχιακής της εργασίας. Χρησιμοποιεί όλες τις γνώσεις και τα ταλέντα της (δηλαδή χορό, τραγούδι, ζωγραφική) και συνθέτει μια trash φιγούρα που δεν αποχωρίζεται τα στρας και τα ψηλά τακούνια και τραγουδάει σε σκυλάδικο. Μια «ντίβα» που διαθέτει μείγμα από την ταπεινοφροσύνη της Άντζελας Δημητρίου, τις φιλοδοξίες της Έφης Σαρρή και το σταριλίκι της Άννας Βίσση. Σκοπός της είναι σατιρίσει τα καλλιτεχνικά πρότυπα του Νεοέλληνα και όχι μόνο. Αποτυπώνει πιστά, με σαρκαστικό ύφος, τη σημερινή νεοελληνική πραγματικότητα του lifestyle και της κοινωνικής παρακμής. Η Χαρά το πετυχαίνει απόλυτα και γι’ αυτό η εργασία της πήρε «Άριστα». Έχει πιάσει τον παλμό της εποχής! Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ελπίζω να έχει αξιόλογη καλλιτεχνική σταδιοδρομία, όποια πορεία κι αν επιλέξει.
Πολλοί, ίσως, θα αναρωτιούνται: Μα καλά δεν έχει χρησιμοποιήσει η Χαρά την Άννα Γούλα για δικό της όφελος; Φυσικά, αφού έχει πραγματοποιήσει αρκετά live με σκοπό τη σάτιρα. Θα ξεχώριζα, όμως, ένα. Τη συμμετοχή της σε συναυλία στα Προπύλαια στις 19 Δεκεμβρίου 2008, ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια που ξεκίνησαν με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τότε η Χαρά, ως Άννα Γούλα, ερμήνευσε το «Φωτιά στα Σαββατόβραδα» της Άντζελας Δημητρίου προσαρμόζοντας κατάλληλα τους στίχους για την περίσταση δίνοντας έτσι το στίγμα της για την κατάσταση που επικρατούσε (και συνεχίζει να επικρατεί)… «Φωτιά στα Σαββατόβραδα, κόλαση η κοινωνία, σκοτώνονται μικρά παιδιά απ’ την Αστυνομία…» ήταν το ρεφραίν.
Κλείνοντας το άρθρο θα σχολίαζα απλά, παραφράζοντας το κείμενο που εμφανίζεται στο τέλος ορισμένων ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών: Οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ είναι συμπτωματική και αντικατοπτρίζει ΠΛΗΡΩΣ την πραγματικότητα!

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP