1 Ιανουαρίου 2014

Η Μ.Κ.Ο. του μήνα: ΠΝΟΗ

Η “ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού” είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1991 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές. Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές εταιρειών, ιδιωτών και δωρεές εις μνήμην. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας. Υποστηρίζει γονείς και τα παιδιά τους που νοσηλεύονται στην Εντατική. Υποστηρίζει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Από το 1996 πραγματοποιεί σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό. 

Οι σκοποί της ΠΝΟΗΣ είναι:
  • Δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παιδιών στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.
  • Εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών σε όλη την Ελλάδα.
  • Υλική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση των γονιών που τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
  • Αποκατάσταση των παιδιών όταν βγουν από την Εντατική.
  • Εκπαίδευση και επιμόρφωση του ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων.
  • Παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης & Α’ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.

Κάθε χρόνο περίπου 4.000 παιδιά και νεογνά έχουν ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το 2011 το 94% των παιδιών που νοσηλεύτηκαν πήραν εξιτήριο από την Εντατική. Τα ποσοστά αυτά είναι περίπου τα ίδια για κάθε έτος.

Υποστηρίζονται 21 Μονάδες Εντατικής Παιδιών και Νεογνών σε 11 Πανεπιστημιακά και Κρατικά Νοσοκομεία της χώρας. Για την υλοποίηση των στόχων μέχρι σήμερα η ΠΝΟΗ έχει δημιουργήσει και εξοπλίσει:
  • Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, (2013).
  • Τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παιδιών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, (2003).
  • Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Έργο της ΠΝΟΗΣ και της Ένωσης “Μαζί για το παιδί”, (2007).
  • Ανακαίνισε και εξόπλισε πλήρως τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το Νεφρολογικό Τμήμα και την Αλλεργιολογική/Ανοσολογική Μονάδα Παιδιών του νοσοκομείου Π. & Α. Κυριακού, Αθήνα.

Το σωματείο ΠΝΟΗ οργανώνει Μαθήματα Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (μαλάξεις, “φιλί της ζωής” για αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής ή πνιγμού στη θάλασσα ή από ξένο σώμα). Τα σεμινάρια απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια, εταιρείες, κ.ά., ενώ παραδίδονται και στην αγγλική γλώσσα.


Περισσότερες πληροφορίες:
ΠΝΟΗ - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
Μιχαλακοπούλου 159, 11527 Αθήνα
Τηλ:  2107486801-2
Fax:  2107486803
e-mail: pnoe@ath.forthnet.gr
www.pnoe.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP