14 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας Seliger 2014

Το INTERSELIGER είναι ένα διεθνές φόρουμ με στόχο να ενώσει τους ηγέτες του αύριο από όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, 1000 εξαιρετικοί νέοι από διαφορετικούς τομείς και υπόβαθρα συνεδρίασαν κάτω από το κεντρικό σύνθημα “Τολμήστε να διαμορφώσετε τον κόσμο που ονειρεύεστε”! Το INTERSELIGER είναι μια διεθνής εκπαιδευτική κατασκήνωση στην περιοχή Τβερ, όπου χιλιάδες -υπεύθυνοι, με επιχειρηματική σκέψη και τόλμη- νέοι ηγέτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να συναντήσουν υψηλού προφίλ ομιλητές, να δημιουργούν συνέργειες και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες σε ένα φυσικό περιβάλλον της λίμνης Seliger.

Ήδη από το 2005, το Φόρουμ Νεολαίας Seliger υπήρξε μια πλατφόρμα για την ενεργό συμμετοχή των νέων από όλη τη Ρωσία. Το 2010, το Φόρουμ απέκτησε διεθνή διάσταση προσκαλώντας νέους ηγέτες από διάφορες χώρες. Η ιδέα για μια μοναδική εκπαιδευτική οικο-κατασκήνωση στα ρωσικά δάση εξαπλώθηκε αμέσως στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα και προσέλκυσε την προσοχή των εκατοντάδων φοιτητών από όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 750 άτομα από πάνω από 80 χώρες παρακολούθησαν το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας Seliger το 2010.

Το 2011, το Φόρουμ υπέστη σημαντικές αλλαγές. Αποφασίστηκε να συμμετέχουν διεθνούς φήμης ειδικοί και καθηγητές για να δώσουν διαλέξεις και σεμινάρια. Στο Φόρουμ του 2011 συμμετείχαν περισσότερα από 700 άτομα από 90 χώρες. Το 2012 αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για την εξέλιξη του Φόρουμ. Και πάλι η Οργανωτική Επιτροπή εργάστηκε για τη βελτίωση της δομής, συμπεριλαμβάνοντας έμπειρους και γνωστούς ειδικούς και προσφέροντας μεγαλύτερες ευκαιρίες για κάθε συμμετέχοντα. Μάλιστα, σύμφωνα με το globalsummerschools.com, το Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας Seliger είναι ένα από τα 10 πιο σημαντικά διεθνή φοιτητικά συνέδρια σε όλο τον κόσμο, μαζί με το  World Business Dialogue 2013, το Harvard Project for Asian & International Relations, το South American Business Forum και πέντε ακόμα!

Το 2013, η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε τους καλύτερους 1000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 5000 αιτήσεις από 139 χώρες. Το INTERSELIGER 2013 έγινε το πρώτο ρωσικό φόρουμ που περιλαμβανόταν στο Σχέδιο Δράσης για το 2013 μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα των πολιτικών για τη νεολαία! Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon έστειλε μήνυμά του στο Seliger Model UN. Τέλος, το INTERSELIGER 2013 φιλοξένησε το 1ο Συνέδριο Νέων Ρώσων Πατριωτών, το οποίο παρουσίασε τελικό ψήφισμα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο κύριος στόχος του Φόρουμ είναι να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα και να συνεχίσει το διάλογο στο μέλλον, η εργασία σε ομάδες, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών με υπευθυνότητα και συνέπεια για την επίτευξη αποτελεσμάτων σε άξονες υψηλής προτεραιότητας για την ανάπτυξη στον κόσμο και την ίδια τη Ρωσία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φόρουμ περιλαμβάνει επτά διαφορετικές κατηγορίες:
  • Παγκόσμια Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις
  • Οικονομική ανάπτυξη και σταθερή ανάπτυξη
  • Επιστήμη και καινοτομία
  • Επιχειρηματικότητα
  • Δημόσιες Σχέσεις και δημιουργικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • Τέχνη & Πολιτισμός


Στους εξέχοντες ομιλητές περιλαμβάνονται: ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για τη Νεολαία Ahmad Alhendawi, ο πρόεδρος της AIESEC Vinicius Tsugue, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, καθώς και Ρώσοι πολιτικοί και αξιωματούχοι!

Εκτός από το ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις σημαντικές συναντήσεις με τους παγκόσμιους και Ρώσους gamechangers, κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες έλαβαν τόπο. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν: το διεθνές φεστιβάλ των πολιτισμών “Global Village”, “Η ρωσική νύχτα” ως ένας τρόπος για να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη και καινοτόμο Ρωσία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, η αθλητική εκδήλωση “Selimpic Games”, το “Open Mic” ως ένας τρόπος για να μοιραστούν οι συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους και να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις σε ανοιχτή μορφή, μαθήματα Ρωσικής γλώσσας για τους αλλοδαπούς συμμετέχοντες, προβολή  των καλύτερων ρωσικών ταινιών κλπ.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας Seliger αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες παγκόσμιες εκδηλώσεις για νέους. Οι 1000 συμμετέχοντες από τις 140 περίπου χώρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συνεργάστηκαν και σχεδίασαν μελλοντικές κοινές δράσεις με μοναδικό σκοπό την κοινωνική ανάπτυξη του τόπου τους! Το Φόρουμ που αποτελεί, πλέον, θεσμό θα συνεχίσει απρόσκοπτα και τα επόμενα χρόνια να φέρνει σε επαφή παγκόσμιους νέους ηγέτες και να τους ενισχύει στο έργο τους σε τοπική ή διεθνή κλίμακα!

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP