29 Αυγούστου 2008

Προβολή των Μεγάρων με webcams




Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία εξελίσσεται και προσδίδει νέες μορφές προβολής και διαφήμισης στους ενδιαφερόμενους. Ένα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή πολλών τόπων της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως, είναι οι webcams.
Εύκολη τοποθέτηση, ελάχιστο κόστος, άμεση χρήση και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην οθόνη είναι μερικά από τα πλεονεκτήματά τους. Η προβολή της εικόνας μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιθυμούμε και το κυριότερο, έχουμε πρόσβαση σε αυτήν 24 ώρες το 24ωρο.
Έτσι, λοιπόν, θα μπορούσαν και τα Μέγαρα να εκμεταλλευτούν την πρόοδο της τεχνολογίας για να αποκομίσουν κέρδη. Η τοποθέτηση μιας ή περισσότερων webcams είναι πέρα για πέρα εφικτή και υλοποιήσιμη. Υπάρχουν πολλά σημεία που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν. Αυτά είναι οι πολυσύχναστες πλατείες των Μεγάρων (πλ. Λυτάρα, κεντρική πλατεία) με τις καφετέριες και τα υπόλοιπα καταστήματα που καθημερινά προσελκύουν πολύ κόσμο και αποτελούν «όαση» για την πόλη. Επίσης, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν webcams σε σημεία των 2 λόφων (Αλκάθους και Καρία) απ’ όπου η θέα προς το νότιο τμήμα της πόλης και τη θάλασσα είναι εκπληκτική. Το κτήριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων θα μπορούσε επίσης να φιλοξενήσει μια τέτοια κάμερα, λόγω της πλεονεκτικής θέσης που κατέχει.
Βέβαια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και την τοποθέτηση webcams εκτός της πόλης των Μεγάρων, όπως την Πάχη, τη Βαρέα, καθώς και τις όμορφες παραλίες της Κινέττας και του Αλεποχωρίου. Άλλωστε, αυτά είναι και τα πιο επισκέψιμα σημεία της περιοχής από ντόπιους και μη.
Η εικόνα από τις κάμερες θα μπορεί να φτάνει σε όλο τον κόσμο και να προβάλει τα Μέγαρα επί εικοσιτετραώρου βάσεως μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου. Επίσης, οι κάμερες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο δίκτυο του Ε.Ο.Τ. και να δίνουν εικόνα μέσα από την ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της ΕΡΤ
www.ert.gr/menoumellada . Ακόμη, η καθημερινή εκπομπή της ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα» προβάλλει εικόνα από όλες τις webcams του δικτύου αυτού καθιστώντας ακόμα πιο μεγάλη την προβολή της πόλης. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο στόχος της εκπομπής: να προβάλλει τα μέρη της Ελλάδας.
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως μέσω του παραπάνω δικτύου του Ε.Ο.Τ. προβάλλονται εκατοντάδες μέρη της χώρας μας. Από τα πιο τουριστικά, όπως η Πάρος, η Νάξος και η Κέρκυρα μέχρι μερικά λιγότερο γνωστά μέρη, όπως η Στούπα, το Σιδηρόκαστρο, το Πισωδέρι και τα Βίλλια.Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψην από τη Δημοτική Αρχή και να υλοποιηθούν όσο το δυνατό συντομότερα, καθώς αποτελούν μεγάλη ευκαιρία διαφήμισης της πόλης με μηδαμινό ουσιαστικά κόστος. Πιστεύω πως σε κάποιο βαθμό θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεγαρίδας. Βέβαια, μην τα περιμένουμε και όλα από τις webcams…

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP