24 Σεπτεμβρίου 2009

Μονακό για δυο μέρες!



Όσοι βρέθηκαν στην Πάτρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 19-20 Σεπτεμβρίου, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό, για τα δεδομένα της χώρας μας, θέαμα. Η Πάτρα για δυο μέρες θύμιζε Μονακό! Αιτία η διοργάνωση του «1ου Διεθνή Αγώνα Καρτ στο κέντρο της Πάτρας».
Από μόνη της η διοργάνωση κάποιου αθλητικού γεγονότος στους δρόμους μιας πόλης αποτελεί πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες. Είτε πρόκειται για αγώνα δρόμου, είτε για ποδηλατοδρομία, είτε για αθλοπαιδιές νέων. Η Πάτρα έκανε ένα βήμα παραπάνω. Διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνα καρτ στους δρόμους της πόλης και για δυο μέρες ζήσαμε στιγμές που μας φέρνουν στο νου αγώνες της Formula 1, όπως το Μονακό!
Η διοργάνωση ανήκει από κοινού στο Δήμο Πατρέων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, την ΕΛΠΑ, τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών και τη FIA. Χορηγοί υπήρξαν πολλοί και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του εγχειρήματος. Οι συμμετοχές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πλησίασαν τις 100 στις 5 κατηγορίες που διεξήχθησαν.
Η πλατεία Γεωργίου μετατράπηκε σε pits για τα καρτ. Οι γύρω δρόμοι αποτέλεσαν την «πίστα» για τα μονοθέσια. Τα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια ήταν οι εξέδρες για τους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες, αλλά και τις κατατακτήριες δοκιμές. Θεατές προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Πάτρας, της Αχαΐας, αλλά και από πολλά άλλα μέρη της χώρας, που κατέκλυσαν το κέντρο της Πάτρας ώρες πριν την έναρξη των αγώνων. Ανάμεσά τους πολλά παιδιά που με την οικογένειά τους παρακολουθούσαν για πρώτη φορά αγώνες ταχύτητας και η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Σίγουρα, οι θεατές αποζημιώθηκαν από το υπέροχο θέαμα, ενώ από τις καλύτερες στιγμές του αγώνα ήταν η παρουσία τριών μονοθεσίων Formula Gloria που φωτογραφήθηκαν από μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ταχύτητας!
Η αυλαία έπεσε την Κυριακή και δόθηκε η υπόσχεση για την πραγματοποίηση του αγώνα ξανά την επόμενη χρονιά. Όλα δείχνουν πως ο αγώνας αυτός θα γίνει θεσμός για την Πάτρα και την Αχαΐα! Όλοι οι οιωνοί είναι θετικοί. Θεατές και χορηγοί ανταποκρίνονται και συμμετέχουν. Τα οφέλη για την Πάτρα θα είναι τεράστια. Πολλοί θα επισκεφτούν την πόλη για τον επόμενο αγώνα μετά την προβολή που έχει γίνει σε όλη την Ελλάδα. Οι συμμετοχές θα αυξηθούν και θα συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι οδηγοί από το εξωτερικό. Η Πάτρα βαδίζει ήδη στα χνάρια του Μονακό, της Βαλένθια και της Σιγκαπούρης… Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο έως ανέφικτο να διεξαχθεί Grand Prix της Formula 1 μέσα στην Πάτρα. Γιατί, όμως, να μην αξιοποιηθεί η πίστα της Χαλανδρίτσας και η Ελλάδα να αποκτήσει το δικό της Grand Prix επιτέλους;

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP