29 Σεπτεμβρίου 2009

Απολογισμός των Κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή (2004-2009)



Πέρασαν πεντέμιση χρόνια και κάτι από τον Μάρτη του 2004 που ο Κ.Καραμανλής με σύμμαχο τη φράση «σεμνά και ταπεινά» ανήλθε στην εξουσία. Τότε αποτελούσε το νέο πρόσωπο στην πολιτική, τον άφθαρτο αρχηγό και τον επικοινωνιακά τέλειο! Τότε…
Τα πρώτα δείγματα διαφθοράς στελεχών της κυβέρνησης και της ΝΔ δεν άργησαν να φανούν. Ήδη τον Ιούλιο του 2004 ήρθε στην επιφάνεια η υπόθεση Λιάσκου-Κεραμιδά που αφορούσε χρηματισμό! Δύο μήνες αργότερα έρχεται και η παραίτηση του –τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης- Σ.Τσιτουρίδη για την παράνομη μεταγραφή του γιού του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο… Μέσα σε ελάχιστους μήνες από την ανάληψη της εξουσίας είχαν σημειωθεί ήδη δύο σκάνδαλα! Επίσης, στις 11 Σεπτεμβρίου στη Σιθωνία έγινε η πτώση του Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του. Ο απολογισμός ήταν 17 νεκροί, αφού πετούσαν με «χαλασμένο» ελικόπτερο!
Το 2004, η «Ολυμπιακή χρονιά» ή «χρονιά της Ελλάδας», όπως πολλοί την ανέφεραν, τελείωσε. Το 2005 ανέτειλε και μαζί με το νέο έτος ήρθαν στο φως και νέα σκάνδαλα… Στις αρχές του 2005 μονοπωλούσε όλες τις πολιτικές συζητήσεις και το χρόνο των ΜΜΕ η υπόθεση του βασικού μετόχου. Πολλά ακούστηκαν περί διαπλοκής μεγαλοκατασκευαστών και μεγαλοεκδοτών… Αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση της απαξίωσης του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση της ΝΔ. Συγκεκριμένα, τον Μάιο αποκαλύφθηκαν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον Ιούνιο στην Αγροφυλακή. Μάλιστα, στην πρώτη υπόθεση εμπλεκόταν και ο Α.Χούπης, στενός συνεργάτης του Π.Παυλόπουλου! Ένα από τα πιο σημαντικά σκάνδαλα, οι απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών, ήρθε στο φως τον Ιούνιο του 2005 με τον –τότε αρμόδιο υπουργό- Β.Πολύδωρα να δηλώνει πως «οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους»…
Το Σεπτέμβριο του 2005 εμφανίστηκε το καρτέλ του γάλακτος, με εμπλεκομένους στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ, και αφορά τις συναλλαγές επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών! Οι «κουμπάροι» οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ένα μήνα αργότερα παραιτείται ο –υφυπουργός Οικονομίας- Α.Ρεγκούζας, ύστερα από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη. Τον ίδιο μήνα, Οκτώβριο, αποπέμφθηκε ο Π.Μαντούβαλος για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα και αντιμετώπισε τις εξής κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού! Τα σκάνδαλα για το 2005 δεν είχαν ακόμα τελειώσει κι έτσι λίγο πριν το τέλος του έτους απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου της ΔΕΗ ο Γ.Παλαιοκρασσάς. Αιτία ήταν ο σάλος που ξέσπασε για το «μεγάλο φαγοπότι» που αποκάλυψαν τα ΜΜΕ στη ΔΕΗ.
Σκανδάλων συνέχεια και μπαίνουμε στο 2006… Η αρχή έγινε νωρίς-νωρίς. Μόλις τον Ιανουάριο ο -τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης- Χ.Μαρκογιαννάκης τίθεται εκτός κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη ηχητικού ντοκουμέντου στο οποίο καταφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινού (τον αποκαλούσε «ανόητο» και «αγράμματο»). Τον Φεβρουάριο έρχεται στο φως το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών κορυφαίων πολιτικών στελεχών! Καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε, καμία παραίτηση δεν έγινε και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Vodafone «αυτοκτόνησε»… Το καλοκαίρι του 2006 αποδείχθηκε «καυτό», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Χαλκιδική κατακάηκε, ενώ οι πυρκαγιές που κατέστρεψαν πολλά στρέμματα δάσους σταμάτησαν την επέλασή τους στις παραλίες!
Το καλοκαίρι πέρασε, οι φωτιές έσβησαν και νέα «φαινόμενα» εμφανίστηκαν στη ζωή μας. Γίναμε όλοι μάρτυρες του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή από μια ζαρντινιέρα… Φυσικά, και η ζαρντινιέρα δεν είναι ικανή να χτυπήσει άνθρωπο, αλλά αυτό προσπάθησαν (ανεπιτυχώς) να μας πείσουν οι κυβερνώντες πως συνέβη! Στη θέση του θύτη ασφαλώς βρίσκονταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Κάθε χρονιά διακυβέρνησης της ΝΔ τελειώνει με ένα σκάνδαλο, έτσι και το 2006 δεν αποτελεί εξαίρεση! Το Δεκέμβριο η Cosmote εξαγοράζει τον ΓΕΡΜΑΝΟ. Για την εξαγορά αυτή ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος! Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote, ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται κατά του επιχειρηματία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της επιχείρησης, χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ' εξακολούθηση κατ' επάγγελμα και συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση, που στρέφεται σε βάρος του επιχειρηματία.
2007: Νέα χρονιά, νέες ελπίδες, νέες προσδοκίες! Ίδια κυβέρνηση, ίδια πολιτική, ίδια σκάνδαλα… Οι πρώτοι μήνες του έτους βρίσκουν τους φοιτητές στους δρόμους να αγωνίζονται για την μη-αναθεώρηση του άρθρου 16 και την μη-εφαρμογή και ψήφιση του νόμου-πλαίσιο της Μ.Γιαννάκου. Απέναντί τους τα ΜΑΤ, η ΟΠΚΕ και άλλες ομάδες καταστολής που χτυπούν ανελέητα τους άοπλους και ανυπεράσπιστους φοιτητές! Για την κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή η διαμαρτυρία δεν πρέπει να υφίσταται και το δείχνει στους διαμαρτυρόμενους με κάθε τρόπο… Τον Μάρτιο «σκάει» η πολύκροτη υπόθεση των ομολόγων. Τα ασφαλιστικά ταμεία άδειασαν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκομένων. Ένοχος; Ουδείς και πάλι… Τον Απρίλιο ξανα-παραιτείται ο Σ.Τσιτουρίδης από υπουργός Απασχόλησης, αυτή τη φορά για την εμπλοκή του συνεργάτη του Ε.Παπαδόπουλου στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου το 1999. Το «σκάνδαλο της Μυκόνου» φανερώνεται τον Ιούνιο του 2007. Εμπλεκόμενοι ο Ε.Παπαδόπουλος (ναι, αυτός που αναφέρθηκε πριν λίγο…) και ο Μ.Βαρβιτσιώτης. Η υπόθεση αφορά αγοραπωλησίες ακινήτων στο «νησί των ανέμων».
Το καλοκαίρι του 2007 πρόκειται να μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη όλων μας! Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια και οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου της Αττικής αφέθηκαν στην τύχη τους με αποτέλεσμα να καεί σχεδόν το 50% των ελληνικών δασών, να καούν δεκάδες άνθρωποι ζωντανοί, να χάσουν τα σπίτια τους και την περιουσία τους χιλιάδες άλλοι! Η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ίδια… Σε ένα ρεσιτάλ ηλιθιότητας ο –αρμόδιος υπουργός- Β.Πολύδωρας υποστηρίζει πως οι φωτιές αποτελούν «ασύμμετρη απειλή» και πως για αυτές ευθύνεται ο «στρατηγός άνεμος». Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι Έλληνες δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες συγκεντρώνοντας περίπου 198.000.000 €! Από αυτά ελάχιστα χρησιμοποιήθηκαν για την ανασυγκρότηση των περιοχών. Όπως καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη της αυτοδιοίκησης στην Ηλεία: «Η κυβέρνηση εν κρυπτώ χρησιμοποίησε μέρος αυτών των χρημάτων μετατρέποντάς τα σε ομολόγα, για να καλύψει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.» Μιλάμε για ποσό άνω των 142.000.000 €…
Χωρίς καλά-καλά να έχει περάσει έστω ένας μήνας από τις πυρκαγιές κι ενώ η Πελοπόννησος μετράει τις πληγές της, διεξάγονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει ξανά την εξουσία και συνεχίζει (;) τον αγώνα κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας… Μάλλον σε αυτό τον αγώνα αφιέρωσε πολύ χρόνο και κόπο ο Β.Μαγγίνας. Δεν εξηγείται αλλιώς η μεγάλη προθυμία του να «φιλοξενεί» Ινδούς στο καθόλα νόμιμο «αναψυκτήριό» του. Δυστυχώς (για αυτόν) η Πολεοδομία Μαρκοπούλου του επέβαλε πρόστιμο 160.000 € για τη βίλα-αναψυκτήριο στο Κορωπί! Σαν φυσικό επακόλουθο ήρθε και η παραίτησή του από το υπουργείο Απασχόλησης.
Κι εκεί που λέγαμε πως τα σκάνδαλα τελείωσαν για το 2007, αρχίζει να εκτυλίσσεται στις τηλεοράσεις μας η «Ζαχοπουλιάδα»! Κομιστές, δημοσιογράφοι, συμβασιούχοι, γεν. γραμματείς υπουργείων, βουλευτές, παράνομοι διορισμοί, DVD πρωταγωνιστούν στη σειρά που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και τους καθηλώνει μπροστά στους δέκτες τους κάθε βράδυ στις 8 για να παρακολουθήσουν τη συνέχειά της! Διήρκεσε 4 μήνες, την παρακολούθησαν 11 εκατομμύρια περίπου Έλληνες και έληξε χωρίς ενόχους (μόνο η Τσέκου φυλακίστηκε)…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά εισήλθαμε στο 2008, το οποίο φυσικά αποτελεί δευτερεύουσα είδηση μπροστά στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Τον Απρίλιο δύο νέα σκάνδαλα θα συνεχίσουν να κρατούν το ενδιαφέρον των Ελλήνων αμείωτο! Ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (!) Γ.Σουφλιάς χτίζει αυθαίρετη εξοχική κατοικία και οι Έλληνες τρώνε ηλιέλαιο επιμολυσμένο με ορυκτέλαια. Ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα όλων των εποχών είναι γεγονός και το οφείλουμε στη ΝΔ.
Τον Μάιο του ίδιου έτους η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή αποφασίζει να ξεπουλήσει όσο-όσο ό,τι είχε απομείνει στο ελληνικό κράτος. Έτσι, ο ΟΤΕ «χαρίζεται» στη Deutsche Telekom με μεσάζοντα τον Α.Βγενόπουλο και ξεπουλιέται το λιμάνι του Πειραιά σε Κινέζους για μόλις 500.000.000 €! Αν προστεθεί και το ξεπούλημα της Ολυμπιακής τότε μιλάμε για πλήρη ιδιωτικοποίηση κάθε κρατικής εταιρείας. Τον ίδιο μήνα αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της Siemens που μας απασχολεί μέχρι σήμερα… Ο πολύπαθος Μάιος μάς επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις! Μέσα στο ναό της δημοκρατίας –τη Βουλή- η ΝΔ νοθεύει ψηφοφορία σε μια διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Αγοραστός και Πατριανάκου οι πρωταγωνιστές, ο ελληνικός λαός θεατής!
Όμως, και το καλοκαίρι του 2008 ήταν θερμό. Όχι τόσο λόγω των πυρκαγιών, άλλωστε δεν έμεινε και κανένα δάσος ακαές, αλλά λόγω των εξελίξεων στο σκάνδαλο Siemens. Κυριάκος Μητσοτάκης και Γ.Λιάπης εμπλέκονται στην υπόθεση, με την αποκάλυψη πως ο δεύτερος έκανε ταξίδια με τον Μ.Χριστοφοράκο! Επίσης, νέες αποκαλύψεις δείχνουν υπέρογκες σπατάλες στον ΟΣΕ, ενώ αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατηγορείται για υπεξαίρεση 700.000 € για το C4I. Ακόμα, εκδιώχθηκε ο Γ.Ζορμπάς από την προεδρεία της «Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες».
Τον Αύγουστο του 2008 η κυβέρνηση «βάζει ταφόπλακα» στην δημόσια δωρεάν παιδεία με την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών! Εκείνες τις μέρες έρχονται στο φως και τα γνωστά σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον Α.Παυλίδη και τον Φ.Μανούση. Ένα μήνα αργότερα, έρχεται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να μας καθηλώσει! Ιερείς, βουλευτές, υπουργοί, δικηγόροι συνθέτουν το παζλ ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα –αν όχι το μεγαλύτερο- όλων των εποχών… Τεράστιες εκτάσεις ξεπωλούνται σε Μονή του Αγίου Όρους στα πλαίσια ενός real estate δίχως όρια! Ακόμα αναζητούνται οι ένοχοι…
Μερικούς μήνες αργότερα, με το Βατοπέδι να συζητείται ακόμα, δολοφονείται εν ψυχρώ ο 16χρονος Α.Γρηγορόπουλος από τα πυρά Ειδικού Φρουρού στα Εξάρχεια! Την ίδια μέρα, ο υπουργός Παιδείας Ε.Στυλιανίδης, συντετριμμένος από το συμβάν, διασκεδάζει στα μπουζούκια και την επομένη παρακολουθεί αγώνα ποδοσφαίρου... Έντονες διαμαρτυρίες ξεσπούν σε όλη την χώρα, με τους πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους σε καθημερινές πορείες. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν αλόγιστη χρήση βίας στις διαδηλώσεις, ακόμα και εναντίων ανηλίκων, την ίδια ώρα που οι «γνωστοί-άγνωστοι» πυρπολούν ανενόχλητοι την Αθήνα... Μάλιστα, σε φωτογραφίες, μεταξύ των ταραξιών (!), διακρίνονται και αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ οι «εξεγειρόμενοι εναντίον των επεισοδίων» πολίτες αποδείχθηκαν μέλη ακροδεξιών φασιστικών οργανώσεων... «Το παρακράτος της Δεξιάς ζει και βασιλεύει» υποστηρίζουν αρκετοί. Ο θάνατος του Αλέξη ήταν μόνο η αφορμή. Η αιτία είναι η κάκιστη διακυβέρνηση του Κ.Καραμανλή και της ΝΔ που οδήγησαν τη ζωή και την καθημερινότητά μας στη χείριστη κατάσταση από τη Μεταπολίτευση και μετά!
Το 2009 ανέτειλε βρίσκοντας φοιτητές, μαθητές, γονείς, εργάτες και απλούς πολίτες να κάνουν πορείες στα κέντρα των μεγαλουπόλεων διεκδικώντας τα αυτονόητα! Η αστυνομική καταστολή στα χρόνια της ΝΔ έχει φτάσει στα ύψη. Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν ανελέητα όποιον διαδηλωτή θέλουν χωρίς λόγο. Από τη ζαρντινιέρα και τη φυλάκιση του παιδιού με τα πράσινα «All Star» μέχρι και το θάνατο εγκύου διαδηλώτριας στη Λευκίμμη και τη στυγνή δολοφονία του 16χρονου Αλέξη αποδεικνύεται περίτρανα πως η Αστυνομία ,στα χρόνια της ΝΔ, αποτελεί κράτος εν κράτει και κανείς υπαίτιος δεν τιμωρείται! Εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε ανήλικους, ενώ ταυτόχρονα αποδρά μέσα από τις φυλακές για δεύτερη φορά με τον ίδιο ακριβώς κινηματογραφικό τρόπο ο Β.Παλαιοκώστας τον Φεβρουάριο του 2009. Η πρώτη ήταν το 2006… Η ρουσφετολογία δίνει και παίρνει στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να διαλυθεί η περίφημη Αντιτρομοκρατική. Μόνο τα ΜΑΤ ενισχύονται. Γιατί άραγε;
Τον Μάιο του 2009 ο –κατά τα άλλα δημοκράτης- Κ.Καραμανλής κλείνει τη Βουλή αιφνίδια με σκοπό την παραγραφή σκανδάλων. Αυτή η ενέργειά του σήμανε ουσιαστικά και το τέλος της διακυβέρνησής του, αφού η Βουλή δεν ξανάνοιξε… Προκηρύσσει εκλογές, ενώ όλα τα στελέχη της ΝΔ διαβεβαίωναν για το αντίθετο, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ! Στο μεσοδιάστημα είχαν καταστραφεί και οι τελευταίες εκτάσεις πρασίνου στην Αττική και είναι πλέον ετοιμοπαράδοτες προς χρήση στους απανταχού οικοπεδοφάγους για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας με θέα την Αθήνα…
Πλέον, ο Κ.Καραμανλής έχει χάσει το παιχνίδι και κάνει απέλπιδες προσπάθειες επανάκαμψης. Δεν είναι τυχαία η φράση του: «Κουράστηκα». Το θέμα είναι πως δεν κουράστηκε μόνο αυτός. Κουράστηκαν 11 εκατομμύρια Έλληνες από την ανορθόδοξη πολιτική που ακολούθησε αυτά τα πεντέμιση χρόνια. Και έχει το θράσος να ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε όλους τους τομείς που το μόνο που πρόσφερε ήταν σκάνδαλα! Ο Κ.Καραμανλής έχει ξοφλήσει γιατί ο λαός κατάλαβε πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός ψεύτης… Η Ελλάδα έχει ανάγκη να πάει μπροστά. Αρκετά οπισθοδρόμησε με τη ΝΔ. Δεν θα επιτρέψουμε η γενιά μας να γίνει η πρώτη που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη!

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP