1 Ιουνίου 2011

Η Μ.Κ.Ο. του μήνα: Ελληνική Εταιρεία Εξοικονόμησης Ενέργειας


Η Ελληνική Εταιρεία Εξοικονόμησης Ενέργειας ιδρύθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και την διενέργεια δραστηριοτήτων για την εξοικονόμηση ενέργειας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους και τα απόβλητα που δημιουργούνται από την παραγωγή ενέργειας, καθώς και την προστασία των φυσικών ενεργειακών πόρων ώστε αυτοί να διατηρηθούν και για τις επόμενες γενεές.

Ο σκοπός αυτός πραγματώνεται μέσα στο πλαίσιο μιας σύγχρονης επιστημονικής - ανθρωπιστικής αντίληψης για την κατοχύρωση του δικαιώματος όλων των πολιτών για την διαβίωση μέσα σε ένα “καθαρό” περιβάλλον και την εξασφάλιση των πόρων και μέσων διαβίωσης – επιβίωσης των επόμενων γενεών.

Επιπλέον η εξοικονόμηση της ενέργειας και ειδικότερα η αποφυγή της σπατάλης της θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση και οικονομικών πόρων τόσο σε εθνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο οδηγώντας έτσι στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Η Εταιρεία είναι ανεξάρτητος µη κυβερνητικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί στο πεδίο δράσης των “Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων”, ως πρωτοβουλία πολιτών που προωθεί τον εθελοντισμό και την κοινωνική ευθύνη. Συγκεκριμένα σκοποί της εταιρείας είναι:

1. Η ανάπτυξη της έρευνας για τον εντοπισμό, την καταγραφή και την συστηματική προσέγγιση των τρόπων και πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών ενεργειακών πόρων, καθώς και μείωσης ενεργειακών ρύπων και επιπέδου CO2 στην ατμόσφαιρα.

2. Η μεταφορά τεχνογνωσίας που επιτυγχάνει τους στόχους της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ” στις επιχειρήσεις και γενικότερα στους κατοίκους της Ελλάδας από άλλες παρόμοιες οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις του εξωτερικού και της ημεδαπής.

3. Η επεξεργασία, επιστημονική τεκμηρίωση και προώθηση μοντέλων εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας με εναλλακτικές ή φυσικές μεθόδους στο πλαίσιο μιας συνολικής συλλογιστικής και ολιστικής προσέγγισης, για την άνετη διαβίωση και την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής στις παρούσες αλλά και στις επόμενες γενεές.

4. Η συνεργασία µε τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κρατικές Υπηρεσίες – Φορείς καθώς και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης και συμπαραγωγής ενέργειας με εναλλακτικούς φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

5. Η ανάπτυξη πανελλαδικών και διεθνών συνεργασιών, µε φορείς της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων µε συναφείς στόχους και σκοπούς, στα θέματα των δραστηριοτήτων της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”, για τη δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και δράσης.

6. Η ανάπτυξη, μεταφορά και η διάδοση τεχνογνωσίας στα θέματα που περιγράφονται στους σκοπούς της Εταιρείας, µε την διοργάνωση εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών σεμιναρίων, την παραγωγή μεθοδολογικών εργαλείων και ηλεκτρονικών εργαλείων διάδοσης και διάχυσης της γνώσης στα θέματα αυτά.

7. Η με κάθε τρόπο προσπάθεια στην μείωση των εκπομπών θερμότητας και CO2 στην ατμόσφαιρα για την ελαχιστοποίηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, των ραγδαίων κλιματικών αλλαγών και της συνεπακόλουθης τήξης των πάγων σους πόλους του πλανήτη μας.

Για την καλύτερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών αλλά και την πληρέστερη μεταφορά τεχνογνωσίας, η Ελληνική Εταιρεία Εξοικονόμησης Ενέργειας, έχει συνάψει διεθνείς συνεργασίες: 
  • Με την Ευρωπαική Τεχνολογική Πλαφόρμα σε θέματα θέρμανσης και ψύξης με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, European Technology Platform on Renewable Heating and Cooling
  • Με τον αντίστοιχο φορέα για εξοικονόμηση ενέργειας στην Άνω Αυστρία, O.Ö. Energiesparverband.


Περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνική Εταιρεία Εξοικονόμησης Ενέργειας
Σκαβάτζου 10, 17564 Παλαιό Φάληρο
Τηλ.:  2109840203
e-mail:  info@eeee.gr
www.eeee.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP