5 Σεπτεμβρίου 2008

Η ακυβερνησία είναι ήδη γεγονός!

Από τις 7 Μαρτίου 2004 η Νέα Δημοκρατία (υποτίθεται πως) κυβερνά την Ελλάδα. Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής της. Η γεύση που έχει μείνει στον Έλληνα εργάτη, φοιτητή, μικρομεσαίο, αγρότη, συνταξιούχο; Πικρή. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Εδώ και τέσσερα χρόνια το παραχθέν έργο είναι σχεδόν μηδενικό, οι φόροι τραβάν την ανηφόρα και μαζί τους ανεβαίνουν και το Γολγοθά οι Έλληνες φορολογούμενοι. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά έταζε και ξαναέταζε ο Κ.Καραμανλής ακόμα και μετά την εκλογή του, απ’ ότι φαίνεται όμως η πλήρης διαφθορά κυβερνά σήμερα τον τόπο. Δεν είναι τυχαίο πως οι κυβερνήσεις Κ.Καραμανλή έχουν χαρακτηριστεί ως «Κυβερνήσεις των σκανδάλων». Φυσικά και επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπήρξαν σκάνδαλα, αλλά σε μια περίοδο εικοσαετίας ήταν πολύ λιγότερα και ελάχιστης σημασίας μπροστά στα σκάνδαλα των τεσσάρων τελευταίων χρόνων.

Υπόθεση Α.Ρεγκούζα με τα 090, υπόθεση Σ.Τσιτουρίδη με την παράνομη μετεγγραφή του γιού του σε πανεπιστήμιο, υποκλοπές, προσλήψεις από το «παράθυρο» για τα γαλάζια παιδιά, ίδρυση της (εικονικής) Αγροφυλακής, καρτέλ γάλακτος και «κουμπάροι» και τόσα άλλα μονοπωλούσαν τα δελτία ειδήσεων. Ύστερα ήρθε ο Ζαχόπουλος και η απίστευτη διαφθορά που αποκαλύπτεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ήρθαν τα ομόλογα. Ήρθε το ξεπούλημα της Ολυμπιακής που αφήνει στην τύχη τους χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ήρθε το «δώρο» της κυβέρνησης στη Deutsche Telekom που δεν είναι άλλο από τον ΟΤΕ. Κερδισμένοι από αυτοί την υπόθεση; Φυσικά, η Deutsche Telekom που αγόρασε το μεγαλύτερο κολοσσό της ελληνικής οικονομίας και «φιλέτο» των Βαλκανίων τζάμπα. Έτερος κερδισμένος ο επιχειρηματίας Α.Βγενόπουλος που έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα. Ήρθαν οι κατηγορίες για χρηματισμό συνεργάτη του κ.Παυλίδη για εξυπηρέτηση πλοιοκτήτη για νηολόγηση πλοίων στην άγονη γραμμή.


Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2007 ήρθαν οι φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα, Η «κρατική μηχανή» ανήμπορη να αντιδράσει. Περιουσίες χάνονται, άνθρωποι καίγονται ζωντανοί, δάση καταστρέφονται και το οικοσύστημα της Ελλάδας δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί οι κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε τις επιλογές των στελεχών νευραλγικών θέσεων με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα. Η ασυνεννοησία αρχηγού Πυροσβεστικής και Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας δεν είχε προηγούμενο, αφού δεν μιλούσαν ούτε στο τηλέφωνο… Κι όλα αυτά εις βάρος του Έλληνα (ταλαιπωρημένου) πολίτη. Εν τω μεταξύ η βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί μέσω καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και με τηλεφωνήματα και δωρεές ακόμα να παραδοθεί στους δικαιούχους, οι οποίοι πήραν όμως 3000€. Ούτε το Τζόκερ να κέρδιζαν… Αυτά, λοιπόν, τα χρήματα είτε έχουν υπεξαιρεθεί, είτε έχουν χρησιμοποιηθεί για να «κλείσουν» τρύπες της οικονομίας. Κ.Αλογοσκούφη τα χρήματα δόθηκαν για τους πυρόπληκτους, αυτούς που μένουν σήμερα, ένα χρόνο μετά, μέσα σε κοντέινερ και δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα απαραίτητα, πόσο μάλλον να ξαναχτίσουν τις κατοικίες τους!


Σε αυτό το διάστημα μέχρι και τα φυτά ξεσηκώθηκαν γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το πώς η ζαρντινιέρα ξυλοκόπησε τον άτυχο Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη. Αλλά τα παραδείγματα αστυνομικής βίας και αστυνομοκρατίας δεν τελειώνουν εδώ, καθώς υπήρχε και η υπόθεση του «φοιτητή με τα πράσινα All Star». Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον έστειλαν στη φυλακή επειδή φορούσε ίδια παπούτσια με έναν ταραξία που συμμετείχε σε επεισόδια στο Α.Π.Θ.


Η Siemens έλυνε κι έδενε στην Ελλάδα με τη βοήθεια πάντα κυβερνητικών στελεχών. Ο κ.Μαγγίνας έδειξε στους Ινδούς μετανάστες με τον καλύτερο τρόπο την «ελληνική φιλοξενία» στο (παράνομο) «αναψυκτήριό» του. Επίσης, παράνομο εξοχικό και μάλιστα διώροφο ετοιμάζει και ο κ.Σουφλιάς… Λέτε να το ονομάσει κι αυτός αναψυκτήριο και να φιλοξενεί Πακιστανούς μετανάστες; Συμπερασματικά, η κυβέρνηση του «φιλεύσπλαχνου» κ.Καραμανλή θα μπορούσε άνετα να αποτελεί μια Μ.Κ.Ο. υποδοχής μεταναστών…


Οι εξαγγελίες για μείωση της γραφειοκρατίας ουδέποτε επαληθεύτηκαν. Η γραφειοκρατία ζει και αναπτύσσεται σε νέους τομείς. Κάποια χρήσιμα προγράμματα που είχαν εδραιωθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως η «Βοήθεια στο σπίτι», τα ολοήμερα δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, καταργούνται κι αυτά επειδή και μόνο έγιναν επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η κυβέρνηση αδιαφορεί αν με αυτά τα προγράμματα εξυπηρετούνται χιλιάδες οικογένειες.


Τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών προωθούνται με κάθε τρόπο, ενώ η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μόνο μακροπρόθεσμη δεν είναι. Όλα αυτά τα μέτρα παίρνονται υπέρ των επιχειρηματιών του χώρου και φυσικά εις βάρος του ελληνικού πανεπιστημίου που καθημερινά υποβαθμίζεται από την ίδια την πολιτική του ηγεσία…


Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας δεν έχει αποκαλυφθεί (ακόμα) κάποιο σκάνδαλο οικονομικής κυρίως φύσης. Σκάνδαλο αποτελεί, όμως, από μόνη της η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και η γενικότερη στάση της χώρας μας απέναντι σε ζητήματα, όπως η αναγνώριση του Κοσόβου, ο Ρωσογεωργιανός πόλεμος, η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Ιράκ και η ενίσχυσή τους στο Αφγανιστάν κ.ά. Η θέση της χώρας μας παραμένει ασαφής για όλα αυτά τα ζητήματα με αποτέλεσμα να γινόμαστε μπαλάκι του πινγκ-πονγκ στα χέρια των «ισχυρών», αφού εκμεταλλεύονται την αναποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για να παίξουν τα δικά τους διπλωματικά παιχνίδια.


Ας περάσουμε τώρα στα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας. Είναι δυνατόν το κράτος να έχει δοσοληψίες με μονή του Αγίου Όρους; Η λογική απάντηση είναι όχι. Κι όμως, η κυβέρνηση που έχει ως αρχηγό τον «αδιάφθορο» Κ.Καραμανλή το πράττει. Και μάλιστα θέτει και χρονοδιαγράμματα στις συναλλαγές με τη μονή την 15η Σεπτεμβρίου 2007, δηλαδή μία μόλις μέρα πριν τις εθνικές εκλογές! Εμένα, πάντως, δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη το άκουσμα της είδησης αφού είναι γνωστές από το παρελθόν οι σχέσεις της «συντηρητικής» (μόνο κατ’ όνομα) παράταξης με την Εκκλησία. Είτε με τη συλλογή υπογραφών για τις ταυτότητες, είτε με την περιβόητη φράση για τη «δεξιά του Κυρίου». Ευτυχώς, ο νέος Αρχιεπίσκοπος δείχνει διατεθειμένος να μην αναμιχθεί με την πολιτική ζωή της χώρας, όπως πολύ αποτυχημένα έκανε ο προκάτοχός του Μακαριστός Χριστόδουλος. Μένουν, όμως, κάποιες απέλπιδες προσπάθειες ιεραρχών να μπλέκονται σε πολιτικά παιχνίδια, π.χ. Άνθιμος.


Αλλάζοντας θέμα, η παραδοχή του κ.Βουλγαράκη ότι ίδρυσε εταιρεία για να πληρώνει λιγότερους φόρους πως μπορεί να ερμηνευθεί; Με χιούμορ ίσως. Αλλά η πραγματικότητα δεν χωρά και πολύ χιούμορ. Σύμφωνα με τον κ.Βουλγαράκη δεν υπάρχει νομικό ζήτημα στην ενέργειά του. Φυσικά, κ.Βουλγαράκη. Το ζήτημα είναι ηθικό! Το Σύνταγμα επιδέχεται ερμηνείες, η ηθική στην πολιτική όμως όχι. Ως μέλος της κυβέρνησης του «ηθικότατου» κ.Καραμανλή θα έπρεπε να ακολουθείτε το «Σεμνά και ταπεινά». Πως παρεκκλίνατε έτσι; Και μια τελευταία ερώτηση: Πως ο ταμίας του κ.Βουλγαράκη έφτασε να γίνει πρόεδρος του ΝΑΤ; Τουλάχιστον εκείνος είχε ην ευθιξία να παραιτηθεί. Ο κ.Βουλγαράκης και οι λοιποί υπουργοί δεν έχουν όχι μόνο την ευθιξία, αλλά ούτε ιερό ούτε κι όσιο. Τουλάχιστον, ο κ.Βουλγαράκης μας πέρασε το μήνυμα της επιχειρηματικότητας. Εσύ φτωχέ εργαζόμενε και συνταξιούχε που θες να γλιτώσεις μερικά € φόρο να η λύση: ίδρυσε μια ΕΠΕ. Αυτόματα καθίστασαι επιχειρηματίας, βοηθάς την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας και πληρώνεις και λιγότερη φορολογία. Εμπρός, λοιπόν, όλοι να γίνουμε επιχειρηματίες…


«Ελπίζω η δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Και αυτό για να μάθουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι Ελληνίδες πως, στον 21ο αιώνα, το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να είναι παρακολούθημα των ανδρών τους, να ζουν στη σκιά τους, χωρίς εργασία, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς αυτονομία δράσης, εν τέλει δηλαδή χωρίς προσωπικότητα…». Αυτό δήλωσε ο κ.Ρουσόπουλος για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του πρώτου. Μα κ.Ρουσόπουλε με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης του «ατσαλάκωτου» Πρωθυπουργού σας αφαιρείται από τις Ελληνίδες το δικαίωμα στην εργασία και τη σύνταξη. Τους βάζετε το ερώτημα εργασία ή παιδιά όταν τους ψαλιδίζετε τις παροχές εγκυμοσύνης. Η παράταξή σας ήταν πάντα οπισθοδρομική σε θέματα ισότητας (το αποδεικνύει και το ποσοστό των γυναικών βουλευτών της Ν.Δ. σε σχέση με τους άντρες βουλευτές της Ν.Δ.). Και εδώ το θέμα δεν είναι νομικό. Είναι κατά βάση ηθικό!


Άφησα στο τέλος το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, ζήτημα. Αυτό της νοθείας στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας. Μάλιστα, οι σημερινές καταγγελίες του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Πλεύρη έρχονται να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη θέση της κυβέρνησης του «ηθικολόγου» κ.Καραμανλή. Με λίγα λόγια υποστηρίζει πως η υπογραφή που βρέθηκε σε μερικά ψηφοδέλτια δεν ήταν η δική του (!), ενώ θα έπρεπε εφόσον υπέγραφε τα ψηφοδέλτια ως ψηφοσυλλέκτης. Περεταίρω ανάλυση δεν θα κάνω καθώς η εικόνα από το ΕΠΙΣΗΜΟ βίντεο της Βουλής μιλάει από μόνη της.!


Κλείνοντας, το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι πως η κυβέρνηση έχει χάσει το μπούσουλα. Αντί να καθίσει να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα που «καίνε» τον πολίτη, προσπαθεί να πειθαρχήσει τους βουλευτές της. Αυτό τα λέει όλα. Ακόμη και οι βουλευτές της Ν.Δ. ξεφεύγουν από τη γραμμή Καραμανλή και για να ξαναμπούν σε αυτή χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα, όπως η καλπονοθεία ΜΕΣΑ στη Βουλή. Το ναό του κοινοβουλευτισμού, της ανεξαρτησίας και της ελευθερογνωμίας… Μια λέξη μόνο αποδίδει αυτό που νοιώθει η πλειονότητα των Ελλήνων: ΝΤΡΟΠΗ! Ντροπή γιατί έβαλαν τα μικροκομματικά συμφέροντα πάνω από τις ηθικές αρχές και τα ύψιστα ιδανικά.

Ολόκληρο το βίντεο της καλπονοθείας: http://link.brightcove.com/services/player/bcpid422687732?bctid=1766122176



Και ένα βίντεο για να ευχαριστήσουμε 2.995.321 συμπολίτες μας… : http://www.youtube.com/watch?v=Cu_Jpx0s-9A&feature=related

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP