1 Ιανουαρίου 2012

Η Μ.Κ.Ο. του μήνα: Youthnet Hellas


Το Youthnet Hellas είναι ένας Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που επιζητά την ενεργό συμμετοχή των Νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω δράσεων και παρεμβάσεων. Το Youthnet Hellas ξεκίνησε από μια ομάδα Νέων απ' όλη την Ελλάδα, που αποφάσισε να διοχετεύσει τη ζωντάνια και την ενέργειά της σε μία νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αξιοποιώντας παράλληλα πλούσιες εμπειρίες από τη μακροχρόνια ενασχόληση με τα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια Νέων, αλλά και τις γνώσεις σχετικά με τις Πολιτικές Νεολαίας, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τον Εθελοντισμό!

Στόχος του Youthnet Hellas είναι η δικτύωση των Νέων με βάση θεματικές πρωτοβουλίες και η παρακολούθηση της υλοποίησης των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών για τους Νέους στην Ελλάδα. Το Youthnet Hellas προσφέρει στα μέλη του απ' όλη την Ελλάδα τη δυνατότητα να βρουν μέσω ενός σύγχρονου και εύχρηστου διαδικτυακού τόπου πληροφορίες για θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και την Ε.Ε., εκπαιδευτικά νέα, δράσεις ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών σχετικά με το Περιβάλλον, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα σε όλα τους Νέους να συμμετέχουν σε μια σειρά από Εθνικές Δράσεις και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγής σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του εξωτερικού.

Σκοποί του Youthnet Hellas είναι:
  • Η προώθηση θεσμών συμμετοχής των νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
  • Η καθιέρωση διαδικασιών διαβούλευσης με την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Η εμβάθυνση του πολυπολιτισμικού διαλόγου, καθώς και του διαλόγου σε σχέση με τον Ενεργό Πολίτη, τα κοινωνικά προβλήματα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Η προώθηση των πολιτικών για τους νέους και της πληροφόρησης για ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά.
  • Η ενθάρρυνση της κοινωνικής παρεμβατικότητας των νέων με σκοπό τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών.
  • Η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων και η προώθηση πολιτικών με σκοπό την πλήρη εφαρμογή τους στην οικογένεια και την κοινωνία.
  • Η συνεισφορά στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής μέσα από το διάλογο και τη δράση για την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής και συνείδησης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Η προώθηση της εκπαίδευσης και του σεβασμού της δημοκρατίας, της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Η συμμετοχή και διοργάνωση δράσεων που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών, στην ενίσχυση των δημοκρατικών τους θεσμών, στην ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας.

Μέλος του Youthnet Hellas μπορεί να γίνει όποιος είναι ή αισθάνεται νέος, καθώς και όποιος ενδιαφέρεται για ζητήματα Νεολαίας! Τα μέλη διακρίνονται σε τακτικά και έκτακτα με τα πρώτα να έχουν επιπλέον το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού της Οργάνωσης. Στα τακτικά μέλη συμπεριλαμβάνονται, εκτός των ιδρυτικών μελών, και όσα έκτακτα μέλη επιθυμούν, μετά από διαδικασία που ορίζεται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Youthnet Hellas.

Όλα τα μέλη του Youthnet Hellas έχουν μια σειρά από αποκλειστικά προνόμια:
  • αποκτούν πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης σε οργανισμούς και φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα
  • έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε συγκεκριμένες ενότητες του www.youthnet.gr με χρήση προσωπικού κωδικού
  • έρχονται σε επαφή με ελληνικές και διεθνείς ΜΚΟ και γίνονται μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών
  • παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό newsletter του Youthnet Hellas
  • έχουν προτεραιότητα συμμετοχής στα επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων σε χώρες του εξωτερικού
  • έχουν προτεραιότητα συμμετοχής σε Εθνικές Δράσεις του Youthnet Hellas


Περισσότερες πληροφορίες:
Youthnet Hellas
ΤΘ 9325, 10032 Αθήνα
Τηλ.:  6958443207
Fax:   2118001312
e-mail:  info@youthnet.gr
www.youthnet.gr

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP